Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam en Bisdom ‘s-Hertogenbosch

grot licht02header2014

De Organisatie

Joke web siteJoke Hoekman, reisleidster en coördinator van de Lourdesgroep ging in 1991 voor de eerste keer naar Lourdes. Ze dacht ik ga 1x met mijn moeder mee, maar nu gaat ze nog steeds ieder jaar een paar keer naar Lourdes. De eerste jaren als pelgrim, daarna een paar jaar in de zorg en vanaf 1995 als reisleidster. Joke is verbonden aan de Lourdesgroep Bisdom 's-Hertogenbosch en de Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam. Zij is een Haarlemse van geboorte en woont al jaren in Oisterwijk. Vandaar dat ze coördinator is van beide Lourdesgroepen.

Wilma Web siteWilma Caiffa is in 2016 toegevoegd aan de Lourdesgroep als reisleidster. Wilma is al jaren reisleidster bij de Limburgse Bedevaarten en gaat al een paar jaar mee als begeleidster van onze Lourdesgroepen.


peterPeter van de Brand is in 2007 met de bus naar Lourdes geweest in de bus waar Joke reisleidster was. Vanaf die tijd gaat Peter mee als hulp op de bus. En organiseert samen met Wilma en Joke de informatie bijeenkomsten.


Diaken Philip Weijers 02Philip Weijers is pastoraal begeleider van de Lourdes-groep en diaken van het Bisdom Haarlem-Amsterdam. Philip gaat al enkele jaren mee als pastoraal medewerker met onze Lourdesgroepen.Tevens gaan er medewerkers mee die alle mogelijke hulp bieden aan de pelgrims.
Oa. het dragen van de koffers, rolstoel duwen, zorg in het hotel en alle hulp die gevraagd wordt.


Doelstelling van Lourdes-groep

Ons doel is om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om een leuke maar ook zeer intense reis naar Lourdes aan te bieden, zodat u een bedevaart reis beleeft waarnaar U kunt uitkijken en later met een goed gevoel op terug kunt kijken.

Een reis met een lach en een traan.

Alle reizen worden onder de vlag van Huis voor de Pelgrim georganiseerd. (Stichting Organisatie Limburgse Bedevaart)
De medewerkers van de Lourdes-groep zijn allemaal vrijwilligers. Alle reizen worden begeleid door – indien mogelijk - een pastoraal begeleider. Wij geven voorlichting over onze reizen naar Lourdes door informatiebijeenkomsten te houden, redactionele stukjes in kranten te zetten ,brochures te versturen en folders en aanplakbiljetten te verspreiden.

Informatieavonden

Indien U in Uw parochie, vereniging informatie wilt over onze reizen, dan kunt U dit aan ons doorgeven. Wij zijn dan gaarne bereid U informatiemateriaal toe te sturen en/of een informatiebijeenkomst te verzorgen. Wij doen dit door middel van een PowerPoint presentatie en een film.

Laatste wijzigingen op de site

maria

Copyright © 2014. All Rights Reserved.